Karibiskt fried rice med jordnötter, stekt ägg och sambalyoghurt
Utan gluten
Löpefri

Karibiskt fried rice med jordnötter, stekt ägg och sambalyoghurt

Nytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vitlök
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Ägg
2 st
(Ägg)
Olja
Basmatiris
150 g
Kidneybönor
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
2 st
Olja
Spiskummin
1 tsk
Five spice
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar
Jordnötter
30 g
(Jordnötter)
Mynta
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
661 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen, men dra av 2 min från koktiden (riset tillagas färdigt i steg 5). 
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, sambal oelek, lite salt och nymald svartpeppar i en skål.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek äggen ca 3 min på medelvärme. Låt gärna gulan vara lite lös. Lägg över på ett fat.
 Häll av och skölj kidneybönor. Skiva bananschalottenlök. Finhacka vitlök och tomat. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek bananschalottenlök och vitlök ca 3 min. 
Tillsätt kidneybönor, spiskummin, five spice, chili flakes och det kokta riset och stek ca 3 min. Rör ner tomat. Tillsätt japansk soja och pressad limesaft. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka jordnötter. Finhacka mynta. Toppa karibiskt fried rice med jordnötter och mynta. Servera med stekt ägg och sambalyoghurt. 
Smaklig måltid!