Kafta - nötfärskebab med vitlökssås

Kafta - nötfärskebab med vitlökssås

Rätten saknar betyg
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
Shawarmakrydda
1 msk
Nötfärs
250 g
Bakplåtspapper
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
1 st
Tomat
2 st
Tortillabröd
1 förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 819 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 96 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Värm tortillabröden hastigt i en torr stekpanna!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda shawarmakrydda och nötfärs i en bunke. Platta ut kebabfärsen tunt (ca ½ cm) i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga högt upp i ugnen ca 12 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bananschalottenlök. Skär gurka i stavar. Tärna tomat. Lägg upp allt på ett fat.
 Skär kebabköttet i långa smala strimlor, ca 2 cm breda.
 Servera kafta kebab i tortillabröd (se tips) med vitlökssås och grönsaker.
Smaklig måltid!