Kalkon i dill med smörslungade morötter och kokt potatis
Utan gluten

Kalkon i dill med smörslungade morötter och kokt potatis

3.81 (149)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Kalkonlårstek
300 g
Salt
½ tsk
Gul lök
1 st
Morötter
100 g
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Ättiksprit (12%)
½ msk
Socker
½ msk
Majsstärkelse
1 msk
Vispgrädde
¾ dl
(Mjölk, Laktos)
Dill
20 g
Morötter
200 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Delikatesspotatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
635 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka delikatesspotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skär kalkonlårstek i grytbitar och krydda med salt. Klyfta gul lök. Skär morötter i stubbar. Lägg allt i en kastrull och tillsätt vatten och smulad kycklingbuljong. Koka ca 25 min under lock. Blanda ner ättiksprit och socker, koka ytterligare ca 3 min. Rör ut majsstärkelse i lika delar kallt vatten. Rör ner majsstärkelsen och grädde i grytan. Koka upp. Hacka dill och blanda ner i grytan, smaka eventuellt av med mer salt.
Skär morötter i fina bitar. Koka ca 8 min i lättsaltat vatten, tills de är mjuka men har kvar lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och tillsätt smör, salt och lite nymald svartpeppar. Slunga runt tills smöret smält.
Servera dillkött på kalkon med smörslungade morötter och kokt potatis.
Smaklig måltid!