Utan gluten
Löpefri
Jollof rice med stekt ägg och fetaost
Nytt recept
Under 20 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Tomat
1 st
Soltorkade tomater
⅓ burk
Bananschalottenlök
½ st
Olja
Tomatpuré
1 msk
Curry
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Lagerblad
1 st
Grönsaksbuljong
½ påse
Basmatiris
150 g
Vatten
3 ½ dl
Salt
Svartpeppar
Olja
Ägg
2 st
Salt
Fetaost
100 g
Bladpersilja
10 g
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 583 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Jollof rice är en västafrikansk vardagsrätt som kan göras i många olika versioner.
Finhacka bananschalottenlök. Dela vitlök, röd chili och tomat i mindre bitar. Lägg allt i en mixerbunke. Tillsätt soltorkade tomater och mixa till en röra.
Strimla bananschalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller wok. Fräs löken hastigt utan att den får färg. Tillsätt chiliröran, tomatpuré, curry, torkad timjan, lagerblad och smulad grönsaksbuljong.
Rör ner basmatiris i grytan och häll på vatten. Sjud ca 18 min på medelvärme tills det mesta av vätskan kokat in. Rör då och då. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek ägg ca 4 min. Krydda med lite salt. Lägg upp på en tallrik.
Smula fetaost. Grovhacka bladpersilja. Tärna tomat.
Strö tomat, fetaost och persilja över jollof rice. Servera med stekt ägg.
Smaklig måltid!