Gyros på kalkon
i tortillabrød med päronsallad och tzatziki4.01 (611)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olja
Kalkonfärs
300 g
Three spices
½ påse
Dijonsenap
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
2 krm
Chili flakes
Vatten
½ dl
Bananschalottenlök
1 st
Päron
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 607 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek kalkonfärs på hög värme ca 3 min. Tillsätt three spices, dijonsenap, tomatpuré, salt, lite chili flakes (valfritt) och vatten. Sjud ca 3 min. Smaka eventuellt av med lite salt.
Skiva bananschalottenlök och skär päron i tunna klyftor. Lägg i en salladsskål och blanda ner ruccola, vitvinsvinäger och salt.
Fyll tortillabröd med päronsallad, gyros och tzatziki.
Smaklig måltid!