Halloumi carbonara med vitlöksfräst zucchini
Löpefri

Halloumi carbonara med vitlöksfräst zucchini

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Äggula
2 st
(Ägg)
Formaggio
20 g
(Mjölk)
Svartpeppar
2 krm
Halloumi
150 g
(Mjölk, Laktos)
Zucchini
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Linguine
180 g
(Gluten)
Kruspersilja
10 g
Flingsalt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
Formaggio
20 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
707 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet till punkt 6.
Finriv all formaggio. Lägg undan hälften till äggblandningen och resten till servering. 
 Lägg äggulor i en skål. Vispa ihop äggulorna med riven formaggio och rikligt med nymald svartpeppar. Frys gärna in äggvitorna som blir över! 
 Tärna halloumi. Skär zucchini i grova stavar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin på hög värme ca 2 min, tills den fått färg. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ca 30 sek. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek halloumin ca 2 min på varje sida, tills den fått yta och färg.
Grovhacka kruspersilja. Häll av pastan och blanda med äggblandningen och det sparade pastavattnet direkt i pastakastrullen. Smaka av med lite flingsalt, nymald svartpeppar och din favoritvinäger. Vänd ner halloumi- och zucchinifräset.
Servera halloumi carbonara toppad med persilja och riven formaggio.
Smaklig måltid!