Löpefri
Halloumi carbonara med vitlöksfräst zucchini
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Äggula
2 st
Formaggio
20 g
Svartpeppar
2 krm
Halloumi
150 g
Zucchini
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Linguine
180 g
Kruspersilja
10 g
Flingsalt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
Formaggio
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 707 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet till punkt 6.
Finriv all formaggio. Lägg undan hälften till äggblandningen och resten till servering.
Lägg äggulor i en skål. Vispa ihop äggulorna med riven formaggio och rikligt med nymald svartpeppar. Frys gärna in äggvitorna som blir över!
Tärna halloumi. Skär zucchini i grova stavar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin på hög värme ca 2 min, tills den fått färg. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ca 30 sek. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek halloumin ca 2 min på varje sida, tills den fått yta och färg.
Grovhacka kruspersilja. Häll av pastan och blanda med äggblandningen och det sparade pastavattnet direkt i pastakastrullen. Smaka av med lite flingsalt, nymald svartpeppar och din favoritvinäger. Vänd ner halloumi- och zucchinifräset.
Servera halloumi carbonara toppad med persilja och riven formaggio.
Smaklig måltid!