Grillade kalkonbiffar med krämig grekisk potatissallad
Utan gluten

Grillade kalkonbiffar med krämig grekisk potatissallad

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • mjölk
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Färskpotatis
450 g
Gurka
½ st
Rödlök
½ st
Snacksoliver
½ förp
Kruspersilja
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kruspersilja
10 g
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
½ dl
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fänkål
½ st
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
572 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Vill du grilla, tänd grillen!
Dela färskpotatis och koka den mjuk i lättsaltat vatten. 
Skär gurka i mindre bitar. Skiva fänkål tunt, gärna på mandolin. Hacka rödlök. Grovhacka snacksoliver och kruspersilja.
Blanda matyoghurt, vitvinsvinäger, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Tillsätt gurka och rödlök. 
Blanda fänkål, vitvinsvinäger och salt i en skål. 
 Lägg kalkonfärs i en bunke. Blanda ner ströbröd, mjölk, pressad vitlök, hälften av den hackade persiljan, salt och nymald svartpeppar. Låt gärna färsen vila ca 5 min, forma sedan till 2 biffar. 
Grilla biffarna på medelvärme ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Om du inte grillar, stek biffarna med lite olivolja i en stekpanna. 
Blanda ner kokt färskpotatis i salladsskålen med grönsaker. Servera med grillade kalkonbiffar och syrad fänkål. Toppa med resten av persiljan och hackade oliver! 
Smaklig måltid!