Utan gluten
Grillade kalkonbiffar med krämig grekisk potatissallad
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- mjölk
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Färskpotatis
450 g
Gurka
½ st
Rödlök
½ st
Snacksoliver
½ förp
Kruspersilja
10 g
Matyoghurt
1 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kruspersilja
10 g
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
½ dl
Mjölk
½ dl
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fänkål
½ st
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 572 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 55 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Vill du grilla, tänd grillen!
Dela färskpotatis och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Skär gurka i mindre bitar. Skiva fänkål tunt, gärna på mandolin. Hacka rödlök. Grovhacka snacksoliver och kruspersilja.
Blanda matyoghurt, vitvinsvinäger, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Tillsätt gurka och rödlök.
Blanda fänkål, vitvinsvinäger och salt i en skål.
Lägg kalkonfärs i en bunke. Blanda ner ströbröd, mjölk, pressad vitlök, hälften av den hackade persiljan, salt och nymald svartpeppar. Låt gärna färsen vila ca 5 min, forma sedan till 2 biffar.
Grilla biffarna på medelvärme ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Om du inte grillar, stek biffarna med lite olivolja i en stekpanna.
Blanda ner kokt färskpotatis i salladsskålen med grönsaker. Servera med grillade kalkonbiffar och syrad fänkål. Toppa med resten av persiljan och hackade oliver!
Smaklig måltid!