Laktosfri
Utan gluten
Grillade fläskkotletter med ruccolapesto, pinjenötter och bakad färsklök
Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- ugnsfolie
- vatten
- vitvinsvinäger
Citron
½ st
Vitlök
2 klyfta
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Färsklök
1 knippe
Ugnsfolie
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smör
Pinjenötter
20 g
Riven parmesan
20 g
Ruccola
30 g
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Olivolja
½ msk
Vatten
½ msk
Citron
½ st
Dijonsenap
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Ruccola
35 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 544 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 38 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart köttet på sidan av grillen utan glöd, under lock.
Om du vill grilla, tänd grillen. Om ni inte grillar, värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Blanda pressad saft från ½ citron, pressad vitlök, torkad salvia, salt och svartpeppar i en bunke. Skär fläskkotlett i två skivor och blanda ner i marinaden. Låt marinera minst 15 min.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Halvera färsklökarna. Lägg ut ett ark med ugnsfolie. Lägg lökarna i mitten av foliearket. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg på en klick smör och vik ihop till ett paket. Tillaga lökpaketen på grillen under lock eller i mitten av ugnen tills löken är helt mjuk, ca 15-20 min.
Lägg pinjenötter, riven parmesan, ruccola, pressad vitlök, salt, olivolja, vatten och ca 1 tsk pressad citronsaft i en mixerbunke. Mixa till en pesto med stavmixer.
Blanda dijonsenap, vitvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar i en salladsskål.
Skiva rädisor. Halvera den kokta potatisen. Blanda ner potatis, rädisor och ruccola i skålen med dijondressing. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grilla eller stek fläskkotletterna ca 2 min per sida. Lägg över och tillaga klart på indirekt värme (se tips) eller tillaga klart i nedre delen av ugnen tills kotletterna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera grillade fläskkotletter med potatis- och ruccolasallad, bakad lök och ruccolapesto.
Smaklig måltid!