Grillade fläskkotletter med ruccolapesto, pinjenötter och bakad färsklök
Laktosfri
Utan gluten

Grillade fläskkotletter med ruccolapesto, pinjenötter och bakad färsklök

Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • ugnsfolie
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Citron
½ st
Vitlök
2 klyfta
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Färsklök
1 knippe
Ugnsfolie
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Pinjenötter
20 g
Riven parmesan
20 g
(Mjölk)
Ruccola
30 g
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Olivolja
½ msk
Vatten
½ msk
Citron
½ st
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Ruccola
35 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
544 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
38 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart köttet på sidan av grillen utan glöd, under lock.

Om du vill grilla, tänd grillen. Om ni inte grillar, värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Blanda pressad saft från ½ citron, pressad vitlök, torkad salvia, salt och svartpeppar i en bunke. Skär fläskkotlett i två skivor och blanda ner i marinaden. Låt marinera minst 15 min. 
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Halvera färsklökarna. Lägg ut ett ark med ugnsfolie. Lägg lökarna i mitten av foliearket. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg på en klick smör och vik ihop till ett paket. Tillaga lökpaketen på grillen under lock eller i mitten av ugnen tills löken är helt mjuk, ca 15-20 min.
Lägg pinjenötter, riven parmesan, ruccola, pressad vitlök, salt, olivolja, vatten och ca 1 tsk pressad citronsaft i en mixerbunke. Mixa till en pesto med stavmixer.
 Blanda dijonsenap, vitvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar i en salladsskål.
 Skiva rädisor. Halvera den kokta potatisen. Blanda ner potatis, rädisor och ruccola i skålen med dijondressing. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Grilla eller stek fläskkotletterna ca 2 min per sida. Lägg över och tillaga klart på indirekt värme (se tips) eller tillaga klart i nedre delen av ugnen tills kotletterna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera grillade fläskkotletter med potatis- och ruccolasallad, bakad lök och ruccolapesto.
Smaklig måltid!