Gratinerad spetskål med potatismos och vintersallad
Kalorismart
Utan gluten
Löpefri

Gratinerad spetskål med potatismos och vintersallad

3.88 (82)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Mospotatis
450 g
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Smör
½ msk
(Mjölk)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Spetskål
200 g
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
2 krm
Tanelli hårdost
2 st
(Mjölk, Laktos)
Polkabeta
1 st
Grönt äpple
1 st
Gräslök
10 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
446 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala mospotatis och skär i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. 
Halvera spetskål. Lägg i en smord ugnsform och ringla över lite olivolja och flytande honung. Strö över salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kålen börjar få fin färg.
Skala polkabeta. Skiva polkabeta och äpple tunt och skär i stavar. Finstrimla gräslök. Blanda allt i en salladsskål och dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
Grovriv tanelli hårdost. Ta ut ugnsformen och strö den rivna osten över spetskålen. Gratinera högt upp i ugnen ytterligare ca 5 min, tills osten smält.
Grovriv tanelli hårdost. Mosa den kokta potatisen. Värm upp smör och mjölk i en kastrull. Tillsätt mjölksblandningen och den rivna osten till potatisen och vispa till ett mos. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. 
Servera gratinerad spetskål med potatismos och vintersallad.
Smaklig måltid!