
Kalorismart
Utan gluten
Löpefri
Gratinerad spetskål med potatismos och vintersallad
3.88 (82)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Mospotatis
450 g
Tanelli hårdost
1 st
Smör
½ msk
Mjölk
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Spetskål
200 g
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
2 krm
Tanelli hårdost
2 st
Polkabeta
1 st
Grönt äpple
1 st
Gräslök
10 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 446 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala mospotatis och skär i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
Halvera spetskål. Lägg i en smord ugnsform och ringla över lite olivolja och flytande honung. Strö över salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kålen börjar få fin färg.
Skala polkabeta. Skiva polkabeta och äpple tunt och skär i stavar. Finstrimla gräslök. Blanda allt i en salladsskål och dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Grovriv tanelli hårdost. Ta ut ugnsformen och strö den rivna osten över spetskålen. Gratinera högt upp i ugnen ytterligare ca 5 min, tills osten smält.
Grovriv tanelli hårdost. Mosa den kokta potatisen. Värm upp smör och mjölk i en kastrull. Tillsätt mjölksblandningen och den rivna osten till potatisen och vispa till ett mos. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera gratinerad spetskål med potatismos och vintersallad.
Smaklig måltid!