Gräddig kycklinggryta med palsternacka och äpple
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- smör
- vetemjöl
- vitlök
Palsternacka
150 g
Gul lök
1 st
Rött äpple
1 st
Minutfilé
330 g
Smör
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
1 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Torkad dragon
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
Salt
Potatis
450 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 686 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och slanta palsternacka. Tärna gul lök och rött äpple. Skär minutfilé i mindre bitar.
Hetta upp smör i en stekgryta. Stek kyckling, lök, palsternacka, tärnat äpple och pressad vitlök ca 5 min.
Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), vispgrädde, smulad kycklingbuljong, torkad dragon och dijonsenap. Sjud ca 6 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Servera gräddig kycklinggryta med kokt potatis och babyspenat.
Smaklig måltid!