Gräddig kycklinggryta med palsternacka och äpple

Gräddig kycklinggryta med palsternacka och äpple

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • smör
  • vetemjöl
  • vitlök
Palsternacka
150 g
Gul lök
1 st
Rött äpple
1 st
Minutfilé
330 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
¾ påse
Torkad dragon
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
Potatis
450 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
686 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och slanta palsternacka. Tärna gul lök och rött äpple. Skär minutfilé i mindre bitar.
Hetta upp smör i en stekgryta. Stek kyckling, lök, palsternacka, tärnat äpple och pressad vitlök ca 5 min. 
Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), vispgrädde, smulad kycklingbuljong, torkad dragon och dijonsenap. Sjud ca 6 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Servera gräddig kycklinggryta med kokt potatis och babyspenat.
Smaklig måltid!