Krämig kycklingcurry med äppel- och persiljesallad

Krämig kycklingcurry med äppel- och persiljesallad

Nytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Minutfilé
330 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Olja
½ msk
Curry
1 tsk
Paprikapulver
1 ½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
½ dl
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Crème fraiche
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
2 tsk
Svartpeppar
Grönt äpple
1 st
Bladpersilja
10 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
652 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva bananschalottenlök. Tärna tomat. Dela minutfilé i ca 3x3 cm stora bitar. 
Hetta upp smör och neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs curry och paprikapulver ca 1 min. Tillsätt lök, tomat och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
Pudra över vetemjöl och vispa ner vatten, mjölk, crème fraiche och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme ca 5 min.
Krydda kycklingbitarna med salt. Lägg ner kycklingen i såsen och sjud ytterligare ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna grönt äpple och grovhacka bladpersilja. Blanda med mixsallad i en skål och dressa med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig kycklingcurry med nykokt basmatiris och äppel- och persiljesallad.
Smaklig måltid!