Goa fish curry - Indisk fiskcurry med ingefära och kokosmjölk
Utan gluten
Laktosfri

Goa fish curry - Indisk fiskcurry med ingefära och kokosmjölk

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ bit
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Olja
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Curry
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Kokosmjölk
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Tomat
2 st
Grön chili
1 st
Basmatiris
150 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
700 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Finhacka bananschalottenlök, vitlök och ingefära (ca 1 msk). Skär torskfilé i grytbitar och krydda med salt. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära och vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, curry och malen koriander. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vitvinsvinäger, vatten, kokosmjölk och smulad kycklingbuljong. Koka ca 8 min, mixa slätt med stavmixer.
Tärna tomat och skiva grön chili tunt. Blanda ner torsk och tomat i grytan. Koka ca 2 min. Strö över chili efter smak.
Grovhacka koriander. Servera Goa fish curry med basmatiris och koriander.
Smaklig måltid!