Gnocchigratäng med parmesan och rostad mandel

Gnocchigratäng med parmesan och rostad mandel

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Nötter
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitlök
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Mjölk
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Potatisgnocchi
500 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Mandelspån
25 g
(Nötter)
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
740 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
104 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till gnocchin i steg 4.
Smält lite smör i en rymlig kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Ta från värmen och rör ner hälften av parmesanen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Koka all potatisgnocchi enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg avhälld gnocchi i en smord ugnsform. Häll över parmesansåsen och blanda väl. Strö över resten av parmesanen. Gratinera högt upp i ugnen ca 15 min, tills osten fått fin färg. 
Rosta mandelspån i en torr stekpanna ca 2 min. Spara stekpannan. Skär tomat i klyftor.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs grönsakerna ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 1 min. 
Servera gnocchigratäng med vitlöksstekta grönsaker och tomat. Toppa med mandelspån och ruccola.
Smaklig måltid!