Friterade tostadas med frijoles, rostad blomkål och guacamole
Laktosfri

Friterade tostadas med frijoles, rostad blomkål och guacamole

Nytt recept
Under 45 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • bakplåtspapper
  • olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • vatten
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Blomkål
1 st
Olja
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Svarta bönor
1 förp
Spiskummin
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Avokado
1 st
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Vitlök
1 klyfta
Lime
½ st
Chili flakes
Salt
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
584 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Rör ner löken i den varma lagen och ta från värmen. Låt stå till servering.
 Skär blomkål i buketter och lägg ner i en bunke. Blanda ner lite neutral olja, spiskummin, pressad vitlök och lite salt. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min, tills blomkålen fått fin färg.
 Finhacka rödlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt svarta bönor (med spad), spiskummin, rödvinsvinäger och lite salt. Låt småputtra ca 5 min. Lägg i en mixerbunke och mixa till en grov bönröra.
 Kärna ur och mosa avokadon med en gaffel. Finhacka tomat och koriander (spara lite till servering). Lägg allt i en skål och blanda ner pressad vitlök, pressad limesaft och lite chili flakes. Smaka av med lite salt.
Hetta upp en stekpanna med rikligt med neutral olja. Fritera tortillabröd tills de är krispiga. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Bred ett lager med frijoles på tostadas och toppa med rostad blomkål, guacamole, hackad koriander och picklad rödlök.
Smaklig måltid!