Utan gluten
Fried rice med mango och marinerade räkor
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- japansk soja
- kinesisk soja
- olja
- salt
- sambal oelek
- vitlök
Räkor
1 förp
Lime
1 st
Sambal oelek
1 tsk
Matyoghurt
1 dl
Japansk soja
1 tsk
Jasminris
150 g
Mango
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Kinesisk soja
½ msk
Japansk soja
½ msk
Ägg
1 st
Salt
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 588 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Låt sedan ånga av i ett durkslag.
Häll av räkor. Skala och tärna mango. Klyfta bananschalottenlök och skär röd paprika i mindre bitar.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg väl avhällda räkor i en skål. Blanda med limeskal, pressad saft från halva limen och sambal oelek.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med japansk soja.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs lök och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt nykokt ris, paprika, malen ingefära, kinesisk soja och japansk soja. Fräs ytterligare ca 2 min. För risblandningen lite åt sidan och knäck ner ägg. Låt stelna något, blanda sedan runt med riset. Tillsätt tärnad mango och fräs ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Klyfta resten av den använda limen. Servera fried rice med marinerade räkor, sojayoghurt och limeklyfta. Toppa med koriander!
Smaklig måltid!