Fried rice med mango och marinerade räkor
Utan gluten

Fried rice med mango och marinerade räkor

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • japansk soja
  • kinesisk soja
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • vitlök
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Lime
1 st
Sambal oelek
1 tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Jasminris
150 g
Mango
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Ägg
1 st
(Ägg)
Salt
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
588 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Låt sedan ånga av i ett durkslag.
Häll av räkor. Skala och tärna mango. Klyfta bananschalottenlök och skär röd paprika i mindre bitar.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg väl avhällda räkor i en skål. Blanda med limeskal, pressad saft från halva limen och sambal oelek.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med japansk soja.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs lök och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt nykokt ris, paprika, malen ingefära, kinesisk soja och japansk soja. Fräs ytterligare ca 2 min. För risblandningen lite åt sidan och knäck ner ägg. Låt stelna något, blanda sedan runt med riset. Tillsätt tärnad mango och fräs ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Klyfta resten av den använda limen. Servera fried rice med marinerade räkor, sojayoghurt och limeklyfta. Toppa med koriander!
Smaklig måltid!