Fänkålslinguine med mozzarella och dill
Löpefri

Fänkålslinguine med mozzarella och dill

4.16 (165)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Lista
Lista
Bilder
Gul lök
1 st
Fänkål
1 st
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
1 dl
Vitt matlagningsvin
1 dl
(Svaveldioxid)
Grönsaksbuljong
½ påse
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Linguine
180 g
(Gluten)
Citron
½ st
Cocktailtomater
125 g
Dill
10 g
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
723 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4. 
Finhacka gul lök. Tärna fänkål. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs lök och fänkål ca 2 min.
Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, vitt matlagningsvin och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min. Tillsätt vispgrädde och sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. 
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Halvera cocktailtomater. Finhacka dill. Riv mozzarella i mindre bitar. 
Blanda linguine med fänkålssås, citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk) och cocktailtomater. 
Servera fänkålspasta toppad med mozzarella och dill. 
Smaklig måltid!