
Löpefri
Fänkålslinguine med mozzarella och dill
4.16 (165)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Gul lök
1 st
Fänkål
1 st
Smör
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
1 dl
Vitt matlagningsvin
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Vispgrädde
1 dl
Salt
Svartpeppar
Linguine
180 g
Citron
½ st
Cocktailtomater
125 g
Dill
10 g
Mozzarella
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 723 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
Finhacka gul lök. Tärna fänkål. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs lök och fänkål ca 2 min.
Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, vitt matlagningsvin och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min. Tillsätt vispgrädde och sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Halvera cocktailtomater. Finhacka dill. Riv mozzarella i mindre bitar.
Blanda linguine med fänkålssås, citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk) och cocktailtomater.
Servera fänkålspasta toppad med mozzarella och dill.
Smaklig måltid!