Falafelbiffar med gremolata och medelhavsgrönsaker

Falafelbiffar med gremolata och medelhavsgrönsaker

4.05 (186)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Vatten
2 dl
Falafelmix
100 g
Olja
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Flingsalt
1 krm
Zucchini
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Matvete
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
½ påse
Zucchini
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Olja
Torkad rosmarin
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
564 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt falafelmix. Låt svälla till steg 7.
Finhacka vitlök och bladpersilja. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med flingsalt.
Grovriv zucchini. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Skär zucchini i cm-stora bitar. Skiva bananschalottenlök och tärna tomat.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek zucchinin på hög värme ca 5 min. Sänk värmen och tillsätt lök, torkad rosmarin och lite salt och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över i en salladsskål och spara pannan.
Blanda de stekta grönsakerna med matvete, tomat och pressad citronsaft (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och stek biffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg. 
Servera nystekta falafelbiffar med matvetesallad och tzatziki. Toppa med gremolata.
Smaklig måltid!