Falafel i pitabröd med aubergine och harissayoghurt

Falafel i pitabröd med aubergine och harissayoghurt

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Tomat
1 st
Bladpersilja
10 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Harissa
¼-½ msk
Salt
1 krm
Pitabröd
2 st
(Vete)
Falafel
1 förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
604 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Harissa är en het chilipasta från det nordafrikanska köket. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
Skär aubergine i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills auberginen är mjuk.
Tärna tomat smått. Finhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda matyoghurt, harissa och salt i en skål (se tips!).
Värm pitabröd enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek falafeln ca 5 min, tills den fått fin färg.
Skär upp pitabröden och servera dem fyllda med rostad aubergine, falafel, harissayoghurt och persiljesallad.
Smaklig måltid!