Falafel i pitabröd med aubergine och harissayoghurt
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Tomat
1 st
Bladpersilja
10 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Harissa
¼-½ msk
Salt
1 krm
Pitabröd
2 st
Falafel
1 förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 604 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Harissa är en het chilipasta från det nordafrikanska köket. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär aubergine i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills auberginen är mjuk.
Tärna tomat smått. Finhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda matyoghurt, harissa och salt i en skål (se tips!).
Värm pitabröd enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek falafeln ca 5 min, tills den fått fin färg.
Skär upp pitabröden och servera dem fyllda med rostad aubergine, falafel, harissayoghurt och persiljesallad.
Smaklig måltid!