Utan gluten
Laktosfri
Chipotlestekt kyckling med spanskt saffransris och pimientos de padrón
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Risottoris
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Saffran
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
3½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Kycklingfilé
300 g
Chipotlekrydda
1 tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Rödlök
1 st
Pimientos de padrón
1 förp
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 13 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Skölj risottoris ordentligt i kallt vatten. Låt rinna av i en sil. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 1 min, utan att det får färg. Tillsätt risottoris och saffran. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vitvinsvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och rör om. Låt sjuda under lock på svag värme ca 18 min. Dra från värmen och låt dra ca 5 min till.
Krydda kycklingfilé med chipotlekrydda och salt. Chipotle är starkt, så använd efter smak. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär rödlök i tunna klyftor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek lök och pimientos de padrón på hög värme ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Rör om i det spanska saffransriset och lägg gärna upp på ett serveringsfat. Toppa med stekt rödlök, pimientos de padrón och persilja. Servera med chipotlestekt kycklingfilé.
Smaklig måltid!