Chipotlestekt kyckling med spanskt saffransris och pimientos de padrón
Utan gluten
Laktosfri

Chipotlestekt kyckling med spanskt saffransris och pimientos de padrón

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    • vitlök
    • vitvinsvinäger
    Risottoris
    150 g
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Olivolja
    1 msk
    Saffran
    1 förp
    Vitvinsvinäger
    1 msk
    Vatten
    3½ dl
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Kycklingfilé
    300 g
    Chipotlekrydda
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Olivolja
    1 tsk
    Rödlök
    1 st
    Pimientos de padrón
    1 förp
    Olivolja
    1 tsk
    Salt
    Svartpeppar
    Bladpersilja
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    585 kcal
    Fett:
    13 g
    Kolhydrater:
    74 g
    Protein:
    42 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
    Skölj risottoris ordentligt i kallt vatten. Låt rinna av i en sil. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 1 min, utan att det får färg. Tillsätt risottoris och saffran. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vitvinsvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och rör om. Låt sjuda under lock på svag värme ca 18 min. Dra från värmen och låt dra ca 5 min till. 
    Krydda kycklingfilé med chipotlekrydda och salt. Chipotle är starkt, så använd efter smak. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
    Skär rödlök i tunna klyftor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek lök och pimientos de padrón på hög värme ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
    Grovhacka bladpersilja. Rör om i det spanska saffransriset och lägg gärna upp på ett serveringsfat. Toppa med stekt rödlök, pimientos de padrón och persilja. Servera med chipotlestekt kycklingfilé.
    Smaklig måltid!