Mexiko
Chipotlestekt fläskkotlett
med ostig majssås och tomatsallad3.98 (139)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- mjölk
- olivolja
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Majs
1 förp
Smör
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Chipotlekrydda
¼ tsk
Salt
1 krm
Vetemjöl
½ tsk
Mjölk
1 dl
Färskost
½ förp
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Chipotlekrydda
½ tsk
Olja
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 586 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva potatis i cm-tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i ugnen ca 20 min.
Häll av majs. Hetta upp smör i en kastrull och stek majsen ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, chipotlekrydda och salt. Fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och blanda runt. Tillsätt mjölk, koka upp och sjud ca 3 min. Blanda ner färskost och rör tills osten smält.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och chipotlekrydda. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kotletterna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva tomat och rödlök. Lägg upp på ett fat och blanda med lite salt, nymald svartpeppar, olivolja och rödvinsvinäger. Blanda ner babyspenat.
Servera chipotlestekt fläskkotlett med majs- och färskostsås, rostade potatisskivor och tomatsallad.
Smaklig måltid!