Chipotlestekt fläskkotlett med ostig majssås och tomatsallad

Mexiko

Chipotlestekt fläskkotlett

med ostig majssås och tomatsallad
3.98 (139)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • mjölk
  • olivolja
  • olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Majs
1 förp
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Chipotlekrydda
¼ tsk
Salt
1 krm
Vetemjöl
½ tsk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Färskost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Chipotlekrydda
½ tsk
Olja
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
586 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skiva potatis i cm-tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i ugnen ca 20 min.
 Häll av majs. Hetta upp smör i en kastrull och stek majsen ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, chipotlekrydda och salt. Fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och blanda runt. Tillsätt mjölk, koka upp och sjud ca 3 min. Blanda ner färskost och rör tills osten smält. 
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och chipotlekrydda. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kotletterna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva tomat och rödlök. Lägg upp på ett fat och blanda med lite salt, nymald svartpeppar, olivolja och rödvinsvinäger. Blanda ner babyspenat.
Servera chipotlestekt fläskkotlett med majs- och färskostsås, rostade potatisskivor och tomatsallad.
Smaklig måltid!