Chilimarinerad kyckling med couscoussallad och gurkyoghurt

Chilimarinerad kyckling med couscoussallad och gurkyoghurt

3.94 (326)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • ketchup
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Kycklinglårfilé
350 g
Ketchup
2 msk
Sambal oelek
½ tsk
Flytande honung
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
3 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Ströbröd
ca 1 msk
Couscous
125 g
(Vete)
Olivolja
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rödlök
½ st
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
728 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Blanda ketchup och sambal oelek (efter egen smak) i en rymlig bunke. Tillsätt flytande honung, pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner kycklinglårfilé i bunken med marinad. Låt stå minst 10 min. 
 Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen, täck med lock och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
 Grovriv gurka och pressa ur lite av vätskan. Lägg den rivna gurkan i en bunke. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. 
 Lägg den marinerade kycklingen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över ströbröd på kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
 Hacka rödlök. Skär gurka och tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner den kokta couscousen i salladsskålen med grönsaker. Ringla över 2 tsk olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda väl.
Servera chilimarinerad kyckling med couscoussallad och gurkyoghurt. Toppa med mixsallad.
Smaklig måltid!