Chicken tikka masala med basmatiris och gurksallad
Laktosfri
Utan gluten

Chicken tikka masala med basmatiris och gurksallad

3.57 (67)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vitlök
  • salt
  • vatten
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
Basmatiris
135 g
Bananschalottenlök
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Tikka masala
1 burk
(Cashewnötter)
Kokosmjölk
2 dl
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Flytande honung
1 tsk
Gurka
1 st
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 799 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Klyfta schalottenlök och skär kycklinglårfilé i mindre bitar.
Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs kyckling, lök och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och tillsätt tikka masala paste, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner kokosmjölk, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 7 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med salt och flytande honung.
Skär gurka i grova bitar och lägg i en skål. Blanda med lite vitvinsvinäger och salt.
Servera chicken tikka masala med basmatiris och gurksallad.
Smaklig måltid!