Ingredienser
2 pers
Allergener
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- salt
- vatten
- flytande honung
- vitvinsvinäger
Basmatiris
Basmatiris
135 g
Chicken tikka masala
Bananschalottenlök
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Tikka masala (Cashewnötter)
1 burk
Kokosmjölk
2 dl
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Flytande honung
1 tsk
Gurksallad
Gurka
1 st
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 799 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Klyfta schalottenlök och skär kycklinglårfilé i mindre bitar.
- Chicken tikka masala: Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs kyckling, lök och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och tillsätt tikka masala paste, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner kokosmjölk, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 7 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med salt och flytande honung.
- Gurksallad: Skär gurka i grova bitar och lägg i en skål. Blanda med lite vitvinsvinäger och salt.
- Servera chicken tikka masala med basmatiris och gurksallad.