Laktosfri
Chicken chow mein - kinesisk wok med äggnudlar och kyckling
Nytt recept
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Minutfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Olja
Japansk soja
2 ½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Socker
1 msk
Vatten
¾ dl
Vitvinsvinäger
2 tsk
Sambal oelek
½-1 tsk
Sesamolja
1 msk
Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Sockerärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Äggnudlar
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 597 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 53 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Skär kycklingen i skivor vid servering!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta bananschalottenlök. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola nudlarna i kallt vatten.
Krydda minutfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Spara pannan.
Vispa ihop japansk soja och majsstärkelse i en liten skål. Tillsätt socker, vatten, vitvinsvinäger, sambal oelek (efter egen smak) och sesamolja.
Hetta upp lite neutral olja i den använda pannan. Fräs broccoli och lök ca 3 min.
Tillsätt sockerärtor, pressad vitlök och hälften av woksåsen till pannan. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda med nudlarna och resten av woksåsen.
Servera kinesisk grönsakswok med stekt kyckling (se tips!).
Smaklig måltid!