Chicken chow mein - kinesisk wok med äggnudlar och kyckling
Laktosfri

Chicken chow mein - kinesisk wok med äggnudlar och kyckling

Nytt recept
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Minutfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Olja
Japansk soja
2 ½ msk
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 tsk
Socker
1 msk
Vatten
¾ dl
Vitvinsvinäger
2 tsk
Sambal oelek
½-1 tsk
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Sockerärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Äggnudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
597 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
53 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Skär kycklingen i skivor vid servering!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta bananschalottenlök. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola nudlarna i kallt vatten. 
 Krydda minutfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Spara pannan.
 Vispa ihop japansk soja och majsstärkelse i en liten skål. Tillsätt socker, vatten, vitvinsvinäger, sambal oelek (efter egen smak) och sesamolja.
 Hetta upp lite neutral olja i den använda pannan. Fräs broccoli och lök ca 3 min. 
Tillsätt sockerärtor, pressad vitlök och hälften av woksåsen till pannan. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda med nudlarna och resten av woksåsen. 
Servera kinesisk grönsakswok med stekt kyckling (se tips!).
Smaklig måltid!