Cashew chicken med nudlar
Laktosfri

Cashew chicken med nudlar

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitlök
Ingefära
½ bit
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
2 klyfta
Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Kycklinglårfilé
350 g
Olja
Salt
Äggnudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
723 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
53 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 4.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll japansk soja i en skål och tillsätt majsstärkelse. Rör tills majsstärkelsen löst sig. Blanda ner vatten, balsamvinäger, socker, riven ingefära, chili flakes och pressad vitlök.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skiva bananschalottenlök. Hacka cashewnötter. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Putsa inte bort något fett, det smälter i pannan och ger god smak.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok och stek kycklingen ca 4 min på hög värme. Lägg över på en tallrik och ställ tillbaka pannan på värmen. Hetta upp lite mer olja och stek grönsakerna ca 2 min. 
Tillsätt kycklingen och woksåsen. Koka upp och sjud ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Strö cashewnötter över woken och servera med äggnudlar och lite extra chili flakes (valfritt).
Smaklig måltid!