Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olja
- salt
- socker
- vatten
- vitlök
Ingefära
½ bit
Japansk sojasås
2 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
2 klyfta
Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Cashewnötter
40 g
Kycklinglårfilé
350 g
Olja
Salt
Äggnudlar
½ förp
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 723 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 53 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 4.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll japansk soja i en skål och tillsätt majsstärkelse. Rör tills majsstärkelsen löst sig. Blanda ner vatten, balsamvinäger, socker, riven ingefära, chili flakes och pressad vitlök.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skiva bananschalottenlök. Hacka cashewnötter. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Putsa inte bort något fett, det smälter i pannan och ger god smak.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok och stek kycklingen ca 4 min på hög värme. Lägg över på en tallrik och ställ tillbaka pannan på värmen. Hetta upp lite mer olja och stek grönsakerna ca 2 min.
Tillsätt kycklingen och woksåsen. Koka upp och sjud ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Strö cashewnötter över woken och servera med äggnudlar och lite extra chili flakes (valfritt).
Smaklig måltid!