Bulgursallad med grillad halloumi, zucchini och nektarin
Löpefri

Bulgursallad med grillad halloumi

zucchini och nektarin
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Bulgur
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
½ påse
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Sambal oelek
½-1 tsk
Salt
Zucchini
1 st
Nektarin
1 st
Halloumi
150 g
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
582 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du ont om tid? Rosta zucchinin i ugnen istället i 225°C, ca 15 min.

Vill du grilla, tänd grillen!
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut saltet mot smulad grönsaksbuljong. Häll av och låt svalna något i durkslaget.
Skär zucchini i ca 1 cm skivor. Halvera och kärna ur nektarinen. Hacka rödlök. 
Blanda matyoghurt med sambal oelek (efter egen smak) i en liten skål. Smaka av med lite salt.
Blanda vitvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar i en salladsskål.
Om du inte grillar, stek allt i en stekpanna med lite olivolja (se tips!). Börja grilla zucchinin ca 2 min per sida. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg sedan över i salladsskålen. Grilla nektarin och halloumi på medelvärme runt om, ca 5 min.
Blanda ner bulgur, rödlök och mixsallad i salladsskålen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Skär grillad nektarin och halloumi i mindre bitar. Toppa salladen med nektarin och halloumi. Servera med chiliyoghurt.
Smaklig måltid!