Löpefri
Bulgursallad med grillad halloumi
zucchini och nektarinNytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Bulgur
125 g
Grönsaksbuljong
½ påse
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Matyoghurt
1 ½ dl
Sambal oelek
½-1 tsk
Salt
Zucchini
1 st
Nektarin
1 st
Halloumi
150 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 582 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du ont om tid? Rosta zucchinin i ugnen istället i 225°C, ca 15 min.
Vill du grilla, tänd grillen!
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut saltet mot smulad grönsaksbuljong. Häll av och låt svalna något i durkslaget.
Skär zucchini i ca 1 cm skivor. Halvera och kärna ur nektarinen. Hacka rödlök.
Blanda matyoghurt med sambal oelek (efter egen smak) i en liten skål. Smaka av med lite salt.
Blanda vitvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar i en salladsskål.
Om du inte grillar, stek allt i en stekpanna med lite olivolja (se tips!). Börja grilla zucchinin ca 2 min per sida. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg sedan över i salladsskålen. Grilla nektarin och halloumi på medelvärme runt om, ca 5 min.
Blanda ner bulgur, rödlök och mixsallad i salladsskålen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär grillad nektarin och halloumi i mindre bitar. Toppa salladen med nektarin och halloumi. Servera med chiliyoghurt.
Smaklig måltid!