Wokade grönsaker med tofu, risnudlar och koriander
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Wokade grönsaker med tofu

med risnudlar och koriander
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
Risnudlar
½ förp
Lime
1 st
Koriander
20 g
Salladslök
1 förp
Tofu
230 g
(Sojabönor)
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Olja
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
2 msk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
607 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten. 
Torka tofun torr med lite hushållspapper och skär i strimlor. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och stek tofun ca 8 min, tills den fått yta och fin färg. Lägg över i en skål och blanda ner soja- och ingefärssås.
Klyfta lime och grovhacka koriander. Strimla salladslöken.
 Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Klyfta röd paprika och rödlök tunt. Skiva röd chili och vitlök tunt.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och fräs grönsakerna ca 5 min. Tillsätt tofun och soja- och ingefärssåsen till pannan, låt allt bli varmt. Blanda woken med nudlar direkt i pannan eller på ett serveringsfat.
Toppa woken med koriander och salladslök, servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!