Bondsoppa med gula linser, pepparrotskräm och vitlöksbröd

Bondsoppa med gula linser, pepparrotskräm och vitlöksbröd

3.98 (87)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Potatis
225 g
Vitkål
250 g
Purjolök
½ st
Kruspersilja
20 g
Gula linser
1 ½ dl
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Vatten
6 dl
Salt
Svartpeppar
Pepparrot
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Surdegsbaguette
½ st
(Korn, Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
704 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
94 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk pepparrot varierar mycket i styrka, så smaka dig fram!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i 2x2 cm stora tärningar. Strimla vitkål och purjolök. Grovhacka stjälkarna från kruspersilja (spara bladen till servering). Skölj gula linser.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och stek potatis, vitkål, purjolök och persiljestjälkar ca 5 min. Tillsätt torkad timjan, smulad grönsaksbuljong och vatten. Låt koka upp och sjud under lock ca 5 min. 
Häll i linserna och låt allt puttra ytterligare ca 15 min under lock, tills linserna mjuknat. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Finriv ca 1 msk pepparrot (se tips). Blanda med matyoghurt och lite salt i en skål.
Skär surdegsbaguette i fyra skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda pressad vitlök, olivolja och lite salt i en skål. Pensla brödet med vitlöksoljan. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min, tills brödet fått en fin yta.
Servera bondsoppa med vitlöksbröd, pepparrotskräm och toppa med persilja. 
Smaklig måltid!