Bondsoppa med gula linser, pepparrotskräm och vitlöksbröd
3.98 (87)
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Potatis
225 g
Vitkål
250 g
Purjolök
½ st
Kruspersilja
20 g
Gula linser
1 ½ dl
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Vatten
6 dl
Salt
Svartpeppar
Pepparrot
½ st
Matyoghurt
1 dl
Salt
Surdegsbaguette
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 704 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 94 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk pepparrot varierar mycket i styrka, så smaka dig fram!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i 2x2 cm stora tärningar. Strimla vitkål och purjolök. Grovhacka stjälkarna från kruspersilja (spara bladen till servering). Skölj gula linser.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och stek potatis, vitkål, purjolök och persiljestjälkar ca 5 min. Tillsätt torkad timjan, smulad grönsaksbuljong och vatten. Låt koka upp och sjud under lock ca 5 min.
Häll i linserna och låt allt puttra ytterligare ca 15 min under lock, tills linserna mjuknat. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finriv ca 1 msk pepparrot (se tips). Blanda med matyoghurt och lite salt i en skål.
Skär surdegsbaguette i fyra skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda pressad vitlök, olivolja och lite salt i en skål. Pensla brödet med vitlöksoljan. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min, tills brödet fått en fin yta.
Servera bondsoppa med vitlöksbröd, pepparrotskräm och toppa med persilja.
Smaklig måltid!