Utan gluten
Vegetariskt
Bengalisk palak paneer med basmatiris
3.44 (73)
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- senap
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Paneer
1 förp
Olja
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
½ msk
Malen koriander
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Senap
2 tsk
Salt
½ tsk
Vatten
2 +½ dl
Babyspenat
65 g
Vispgrädde
1 dl
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 668 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tillsätt en skvätt vatten när du steker på hög värme så att kryddorna inte bränns vid!
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka tomat och gul lök. Grovhacka koriander. Tärna paneer.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 3 min på hög värme tills den fått färg. Tillsätt lite mer olja, pressad vitlök, spiskummin, malen koriander, tomatpuré, sambal oelek (tillsätt mer för ökad hetta), senap och salt. Fräs ytterligare ca 2 min under omrörning (se tips!).
Tillsätt tomater och vatten, låt sedan koka på medelhög värme ca 5 min under omrörning. Rör ner babyspenat (spara några blad till garnering), paneer och vispgrädde. Ge grytan ett uppkok och ta direkt från värmen. Smaka av med lite mer salt.
Toppa bengalisk palak paneer med hackad koriander och några blad babyspenat. Servera med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!