Utan gluten
Laktosfri
Asiatisk fiskgryta med citrongräs
chili, limemajonnäs och pak choy4.26 (484)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- olja
- salt
- socker
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Jasminris
150 g
Lime
1 st
Majonnäs
¼ dl
Japansk soja
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Ingefära
1 bit
Tomatpuré
1 tsk
Socker
1 tsk
Citrongräs
50 g
Olja
Vatten
2 dl
Kokosmjölk
¾ förp
Kycklingbuljong
¾ påse
Japansk soja
¾ msk
Pak choy
1 förp
Torskfilé
300 g
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 746 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta limen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en liten skål. Blanda ner majonnäs och japansk soja i skålen. Klyfta limen och lägg undan till servering.
Finhacka bananschalottenlök, vitlök och röd chili. Vill ni ha en mildare gryta så skrapa bort kärnhuset. Skala och finriv ingefära (ca 2 msk). Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med tomatpuré och socker. Mixa ordentligt till en röra med stavmixer.
Banka sönder roten på citrongräset. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta eller rymlig kastrull. Fräs citrongräs och currypasta ca 1 min. Tillsätt vatten, kokosmjölk och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 7 min. Smaka av med japansk soja (ca 3/4 msk). Plocka bort citrongräset från grytan.
Skär pak choy i mindre bitar. Skär torskfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Krydda med lite salt. Lägg ner fisken och pak choy i grytan och låt sjuda under lock ca 3 min.
Servera asiatisk fiskgryta med jasminris, en klick limemajonnäs och limeklyfta.
Smaklig måltid!