Nagoya tebasaki - Japansk friterad kyckling med sesamdressad pakchoy

Japan

Utan gluten

Nagoya tebasaki - Japansk friterad kyckling med sesamdressad pakchoy

4.14 (146)
Under 50 min
20 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Rökt chilikrydda
½ förp
Kycklinglårfilé
300 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
½ klyfta
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Vatten
¾ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Socker
1 msk
Rökt chilikrydda
½ förp
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Majsstärkelse
½ tsk
Vetemjöl
½ dl
Majsstärkelse
2 tsk
Olja
Pak choy
1 förp
Sesamolja
2 tsk
(Sesamfrön)
Salt
2 krm
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
854 kcal
Fett:
39 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminis enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en rymlig bunke och blanda ner matyoghurt, japansk soja, vitvinsvinäger och rökt chilikrydda. Dela kycklinglårfilé i tre bitar per filé. Blanda ner kyckling i marinaden och ställ in i kylen.
 Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en liten kastrull och tillsätt japansk soja, vatten, vitvinsvinäger, sesamolja, socker och rökt chilikrydda. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Tillsätt sesamfrön och mixa såsen hastigt med stavmixer. Blanda ut majsstärkelse i 1 tsk kallt vatten. Koka upp såsen igen och vispa ner majsstärkelse.
 Skala gurkan och halvera på längden. Skrapa ur kärnhuset och skär sedan gurkan i grova bitar. Finstrimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda med sesamolja, salt och vitvinsvinäger.
Blanda vetemjöl och majsstärkelse på en tallrik. Ta upp kycklingen från marinaden och vänd den i mjölblandningen. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna eller stekgryta. Fritera kycklingbitarna ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd kycklingen emellanåt så de inte bränns. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. 
Lägg upp friterad kyckling på ett serveringsfat. Ringla hälften av soja- och sesamsåsen över kycklingen och toppa med sesamfrön.
Servera friterad kyckling med jasminris, pakchoysallad och resten av såsen.
Smaklig måltid!