Japan
Utan gluten
Nagoya tebasaki - Japansk friterad kyckling med sesamdressad pakchoy
4.14 (146)
Under 50 min
20 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
½ dl
Japansk sojasås
½ påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Rökt chilikrydda
½ förp
Kycklinglårfilé
300 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
½ klyfta
Japansk sojasås
½ påse
Vatten
¾ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Sesamolja
1 tsk
Socker
1 msk
Rökt chilikrydda
½ förp
Sesamfrön
1 förp
Majsstärkelse
½ tsk
Vetemjöl
½ dl
Majsstärkelse
2 tsk
Olja
Pak choy
1 förp
Sesamolja
2 tsk
Salt
2 krm
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamfrön
1 förp
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 854 kcal
- Fett:
- 39 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminis enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en rymlig bunke och blanda ner matyoghurt, japansk soja, vitvinsvinäger och rökt chilikrydda. Dela kycklinglårfilé i tre bitar per filé. Blanda ner kyckling i marinaden och ställ in i kylen.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en liten kastrull och tillsätt japansk soja, vatten, vitvinsvinäger, sesamolja, socker och rökt chilikrydda. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Tillsätt sesamfrön och mixa såsen hastigt med stavmixer. Blanda ut majsstärkelse i 1 tsk kallt vatten. Koka upp såsen igen och vispa ner majsstärkelse.
Skala gurkan och halvera på längden. Skrapa ur kärnhuset och skär sedan gurkan i grova bitar. Finstrimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda med sesamolja, salt och vitvinsvinäger.
Blanda vetemjöl och majsstärkelse på en tallrik. Ta upp kycklingen från marinaden och vänd den i mjölblandningen. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna eller stekgryta. Fritera kycklingbitarna ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd kycklingen emellanåt så de inte bränns. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg upp friterad kyckling på ett serveringsfat. Ringla hälften av soja- och sesamsåsen över kycklingen och toppa med sesamfrön.
Servera friterad kyckling med jasminris, pakchoysallad och resten av såsen.
Smaklig måltid!