Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- salt
- svartpeppar
Krämig ost- och baconpasta
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Spaghetti (Vete)
200 g
Tärnat bacon
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Ostsås (Mjölk, Laktos)
½ förp
Kycklingbuljong
½ påse
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Topping
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 723 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelser: Hacka schalottenlök och dela champinjoner.
- Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen.
- Krämig ost- och baconpasta: Hetta upp en stekgryta. Fräs bacon ca 3 min. Tillsätt champinjoner, schalottenlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt ostsås och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 3 min.
- Skär tomat i mindre bitar och grovhacka bladpersilja.
- Krämig ost- och baconpasta: Rör ner babyspenat och avhälld pasta i grytan. Låt koka upp, smaka av med lite nymald svartpeppar.
- Servera krämig ost- och baconpasta toppad med tomat och bladpersilja.