Saffranscouscous med rostade kikärtor och gurkraita
Kalorismart
Vegetariskt

Saffranscouscous med rostade kikärtor och gurkraita

Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Couscous
125 g
(Vete)
Olivolja
1+½ tsk
Vatten
2 ½ dl
Saffran
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Citron
½ st
Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Gurka
½ st
Cocktailtomater
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Mynta
10 g
Olivolja
1 tsk
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gurka
½ st
Mynta
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
492 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten, saffran och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel och tillsätt pressad citronsaft och mer olivolja.
Häll av och skölj kikärtor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills kikärtorna har fått fin färg.
 Finhacka gurka, bananschalottenlök och mynta. Halvera cocktailtomater. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, pressad citronsaft, salt och lite nymald svartpeppar.
Finhacka gurka och mynta. Lägg allt i en skål och blanda ner matyoghurt, pressad vitlök och lite salt.
Servera saffranscouscous med rostade kikärtor, sallad och gurkraita.
Smaklig måltid!