BBQ-kyckling med rostad grönsakssalsa och klyftpotatis
Laktosfri
Utan gluten

BBQ-kyckling med rostad grönsakssalsa och klyftpotatis

3.79 (62)
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olivolja
    • rödvinsvinäger
    • salt
    • svartpeppar
    Potatisklyftor
    1 förp
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    Salt
    Kycklinglårfilé
    300 g
    BBQ-sås
    1 förp
    Olivolja
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Majs
    1 förp
    Grön paprika
    1 st
    Tomat
    1 st
    Olivolja
    1 msk
    Salt
    Svartpeppar
    Rödvinsvinäger
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    544 kcal
    Fett:
    20 g
    Kolhydrater:
    56 g
    Protein:
    35 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
     Lägg kycklinglårfilé i en ugnsform. Putsa inte bort fettet, det smälter och ger en god smak. Blanda kycklingen med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda kycklingen och eventuell stekvätska med BBQ-sås i ugnsformen.
    Häll av majs. Tärna grön paprika och tomat. Lägg tomaten i en salladsskål. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek majs och paprika ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner grönsakerna i skålen med tomat. Smaka av med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Det går såklart lika bra att servera grönsakerna råa var för sig.
    Servera BBQ-kyckling med potatisklyftor och rostad grönsakssalsa. 
    Smaklig måltid!