Asiatisk nudelsoppa med räkor, pak choy och sesamfrön
Laktosfri

Asiatisk nudelsoppa med räkor, pak choy och sesamfrön

3.65 (117)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Pak choy
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Olja
2 msk
Vatten
5 dl
Fisksås
50 ml
(Fisk)
Socker
1 tsk
Salt
Lime
1 st
Ägg
1 st
(Ägg)
Äggnudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Koriander
20 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
541 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

 Skiva pak choy. Skala och skiva ingefära, vitlök och röd chili tunt (se tips!). Häll av räkor.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner ägg och sjud ca 8 min. Häll av och spola ägget i kallt vatten. Skala och halvera.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. 
Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull. Fräs ingefära, vitlök och chili ca 1 min. Tillsätt vatten, fisksås och socker. Låt soppan sjuda ca 5 min. Tillsätt pak choy och sjud ytterligare ca 2 min. 
Vänd ner räkor i soppan. Smaka av med lite salt och pressad limesaft. 
Fördela äggnudlar i två skålar och häll över räksoppa. Toppa med ägghalva, koriander och sesamfrön. 
Smaklig måltid!