Laktosfri
Asiatisk nudelsoppa med räkor, pak choy och sesamfrön
3.65 (117)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Fisk·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olja
- salt
- socker
- vatten
Pak choy
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Räkor
1 förp
Olja
2 msk
Vatten
5 dl
Fisksås
50 ml
Socker
1 tsk
Salt
Lime
1 st
Ägg
1 st
Äggnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 541 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
Skiva pak choy. Skala och skiva ingefära, vitlök och röd chili tunt (se tips!). Häll av räkor.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner ägg och sjud ca 8 min. Häll av och spola ägget i kallt vatten. Skala och halvera.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull. Fräs ingefära, vitlök och chili ca 1 min. Tillsätt vatten, fisksås och socker. Låt soppan sjuda ca 5 min. Tillsätt pak choy och sjud ytterligare ca 2 min.
Vänd ner räkor i soppan. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
Fördela äggnudlar i två skålar och häll över räksoppa. Toppa med ägghalva, koriander och sesamfrön.
Smaklig måltid!