Pork teriyaki med grönsakswok och jasminris
20-30
Laktosfri

Pork teriyaki med grönsakswok och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Pork teriyaki

Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Neutral olja
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp

Grönsakswok

Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Till servering

Jasminris
135 g
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 617 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Går lika bra att skippa vitlöken i grönsakswoken.

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar och klyfta rödlök tunt.
  3. Pork teriyaki: Skär fläskkotlett i tunna strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet ca 4 min, tills den fått fin färg. Blanda ner teriyakisåsen. Låt puttra ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
  4. Grönsakswok: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs broccoli, röd paprika och rödlök ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök (se tips!) och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda allt med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Klyfta lime. Servera fläskkotlett i teriyakisås med wokade grönsaker, limeklyfta och nykokt jasminris.