Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Pork teriyaki
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Neutral olja
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Grönsakswok
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Till servering
Jasminris
125 g
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 599 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Går lika bra att skippa vitlöken i grönsakswoken.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar och klyfta rödlök tunt.
- Pork teriyaki: Skär fläskkotlett i tunna strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet ca 4 min, tills den fått fin färg. Blanda ner teriyakisåsen. Låt puttra ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
- Grönsakswok: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs broccoli, röd paprika och rödlök ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök (se tips!) och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda allt med lite salt och nymald svartpeppar.
- Klyfta lime. Servera fläskkotlett i teriyakisås med wokade grönsaker, limeklyfta och nykokt jasminris.