Asiatisk fläskwok med zucchini, champinjoner, risnudlar och sesamfrön
Laktosfri
Utan gluten

Asiatisk fläskwok med zucchini, champinjoner, risnudlar och sesamfrön

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Majsstärkelse
½ msk
Fläskkotlett
300 g
Malen ingefära
½ tsk
Salt
Olja
Champinjoner
125 g
Rödlök
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Risnudlar
½ förp
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
696 kcal
Fett:
13 g
Kolhydrater:
104 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna, ca 2 min.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 7.
Strimla zucchini och rödlök. Kvarta champinjoner. 
Blanda japansk soja, vatten, balsamvinäger, socker och sambal oelek i en skål. Vispa ner majsstärkelse. 
Strimla fläskkotlett. Krydda med malen ingefära och lite salt.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek fläskköttet ca 4 min, tills det är helt genomstekt. Lyft köttet ur stekpannan och lägg på en tallrik. Spara stekpannan.  
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner och rödlök ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och zucchini, fräs ytterligare ca 1 min.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. 
Blanda ner det stekta köttet och woksås i stekpannan. Koka upp och sjud ca 2 min, tills såsen tjocknat något. Smaka av med lite salt. 
Servera asiatisk fläskwok med zucchini, champinjoner och risnudlar. Toppa med sesamfrön (se tips!).
Smaklig måltid!