Laktosfri
Utan gluten
Asiatisk fläskwok med zucchini, champinjoner, risnudlar och sesamfrön
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- vatten
Japansk sojasås
½ påse
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Majsstärkelse
½ msk
Fläskkotlett
300 g
Malen ingefära
½ tsk
Salt
Olja
Champinjoner
125 g
Rödlök
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Risnudlar
½ förp
Sesamfrön
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 696 kcal
- Fett:
- 13 g
- Kolhydrater:
- 104 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna, ca 2 min.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 7.
Strimla zucchini och rödlök. Kvarta champinjoner.
Blanda japansk soja, vatten, balsamvinäger, socker och sambal oelek i en skål. Vispa ner majsstärkelse.
Strimla fläskkotlett. Krydda med malen ingefära och lite salt.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek fläskköttet ca 4 min, tills det är helt genomstekt. Lyft köttet ur stekpannan och lägg på en tallrik. Spara stekpannan.
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner och rödlök ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och zucchini, fräs ytterligare ca 1 min.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner det stekta köttet och woksås i stekpannan. Koka upp och sjud ca 2 min, tills såsen tjocknat något. Smaka av med lite salt.
Servera asiatisk fläskwok med zucchini, champinjoner och risnudlar. Toppa med sesamfrön (se tips!).
Smaklig måltid!