Indisk butter chicken med färsk koriander och broccoli
Utan gluten

Indisk butter chicken med färsk koriander och broccoli

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • socker
Smör
1 msk
(Mjölk)
Minutbitar
300 g
Salt
½ tsk
Butter chicken paste
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Socker
½ tsk
Broccolibuketter
1 förp
Tomat
1 st
Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
778 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp smör i en stekgryta eller rymlig stekpanna och bryn kyckling minutbitar ca 2 min. Krydda med salt. Blanda ner butter chicken paste, konserverade körsbärstomater, grädde, socker och broccolibuketter i grytan. Låt allt koka upp och sjud ca 5 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta tomat och grovhacka koriander. Blanda ner tomaten i grytan. Servera butter chicken med koriander och basmatiris.
Smaklig måltid!