Utan gluten
Indisk butter chicken med färsk koriander och broccoli
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- socker
Smör
1 msk
Minutbitar
300 g
Salt
½ tsk
Butter chicken paste
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde
1 dl
Socker
½ tsk
Broccolibuketter
1 förp
Tomat
1 st
Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 778 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp smör i en stekgryta eller rymlig stekpanna och bryn kyckling minutbitar ca 2 min. Krydda med salt. Blanda ner butter chicken paste, konserverade körsbärstomater, grädde, socker och broccolibuketter i grytan. Låt allt koka upp och sjud ca 5 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta tomat och grovhacka koriander. Blanda ner tomaten i grytan. Servera butter chicken med koriander och basmatiris.
Smaklig måltid!