Laktosfri
Grekisk kryddstekt nötfärs med baba ganoush, bulgur och persiljesallad
3.39 (245)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
Aubergine
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Olja
2 msk
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Nötfärs
250 g
Persillade
1 påse
Spiskummin
½ msk
Salt
1 krm
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 578 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 40 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skär aubergine i grova bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills auberginen är helt mjuk.
Lägg över den rostade auberginen i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, spiskummin, salt, vatten, vitvinsvinäger och neutral olja (2 msk). Mixa helt slät med stavmixer. Smaka eventuellt av med mer salt.
Skiva rödlök så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Lägg i en skål och blanda med lite vitvinsvinäger och olivolja. Plocka bladen från persiljan och finstrimla stjälkarna. Blanda ner i skålen vid servering.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs ca 7 min, krydda med persillade, spiskummin och salt.
Servera kryddstekt färs med nykokt bulgur, baba ganoush och persiljesallad.
Smaklig måltid!