Burgare med hamburgerdressing och sötpotatisklyftor

Burgare med hamburgerdressing och sötpotatisklyftor

3.75 (159)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ketchup
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Sötpotatis
1 st
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Ketchup
1 msk
Mild senap
2 tsk
(Senap)
Salt
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Romansallad
½ st
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
692 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna brödet hastigt i en torr stekpanna innan servering!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta sötpotatis och morötter på längden. Lägg i en smord ugnsform och ringla över lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Forma nötfärsen till två burgare, krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 6 min per sida på medelvärme, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
Skiva tomaterna och rödlöken. Dela bladen från romansalladen och lägg upp allt på ett fat.
Servera nystekta burgare med hamburgerbröd, grönsaker, dressing, sötpotatis- och morotsklyftor.
Smaklig måltid!