Burgare med hamburgerdressing och sötpotatisklyftor
3.75 (159)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ketchup
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Sötpotatis
1 st
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Ketchup
1 msk
Mild senap
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Romansallad
½ st
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 692 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna brödet hastigt i en torr stekpanna innan servering!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta sötpotatis och morötter på längden. Lägg i en smord ugnsform och ringla över lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Forma nötfärsen till två burgare, krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 6 min per sida på medelvärme, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva tomaterna och rödlöken. Dela bladen från romansalladen och lägg upp allt på ett fat.
Servera nystekta burgare med hamburgerbröd, grönsaker, dressing, sötpotatis- och morotsklyftor.
Smaklig måltid!