Pasta med grekisk köttfärssås och fetaost

Pasta med grekisk köttfärssås och fetaost

3.77 (70)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Blandfärs
250 g
Kons. körsbärstomater
1 förp
Tomatpuré
¼ förp
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
1 tsk
Köttbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Röd paprika
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
775 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. 
Skär röd paprika i stavar och lägg i en skål.
 Klyfta bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Bryn lök, pressad vitlök och blandfärs ca 3 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, tomatpuré, torkad oregano, balsamvinäger och smulad köttbuljong. Sjud ca 6 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera grekisk köttfärssås med nykokt linguine toppad med smulad fetaost. Servera med paprikastavar.
Smaklig måltid!