Utan gluten
Ugnsbakad lättrimmad torsk med brynt ansjovissmör och äggsallad
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
Torskfilé
300 g
Vatten
½ l
Salt
2 msk
Ägg
2 st
Grönt äpple
1 st
Rödlök
1 st
Dill
20 g
Ansjovis
1 burk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Smör
25 g
Ansjovisspad
Småpotatis
450 g
Gräddfil
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 605 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda vatten och salt i en rymlig bunke. Skär torskfilé i portionsbitar och lägg ner i lagen. Låt ligga ca 15 min.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka ca 8 min. Spola i kallt vatten. Skala äggen.
Låt torsken rinna av på lite hushållspapper. Lägg torskbitarna i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
Tärna grönt äpple och de kokta äggen. Finhacka rödlök, dill och ansjovisfiléer (spara ansjovisspadet till det brynta smöret). Blanda allt i en skål och krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart. Dra kastrullen från värmen och blanda ner ½ msk ansjovisspad.
Servera lättrimmad ugnsbakad torsk med äggsallad, brynt ansjovissmör, småpotatis och gräddfil.
Smaklig måltid!