Ugnsbakad lättrimmad torsk med brynt ansjovissmör och äggsallad
Utan gluten

Ugnsbakad lättrimmad torsk med brynt ansjovissmör och äggsallad

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Vatten
½ l
Salt
2 msk
Ägg
2 st
(Ägg)
Grönt äpple
1 st
Rödlök
1 st
Dill
20 g
Ansjovis
1 burk
(Fisk)
Salt
½ krm
Svartpeppar
Smör
25 g
(Mjölk)
Ansjovisspad
(Fisk)
Småpotatis
450 g
Gräddfil
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
605 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda vatten och salt i en rymlig bunke. Skär torskfilé i portionsbitar och lägg ner i lagen. Låt ligga ca 15 min. 
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka ca 8 min. Spola i kallt vatten. Skala äggen.
 Låt torsken rinna av på lite hushållspapper. Lägg torskbitarna i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
Tärna grönt äpple och de kokta äggen. Finhacka rödlök, dill och ansjovisfiléer (spara ansjovisspadet till det brynta smöret). Blanda allt i en skål och krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart. Dra kastrullen från värmen och blanda ner ½ msk ansjovisspad.
Servera lättrimmad ugnsbakad torsk med äggsallad, brynt ansjovissmör, småpotatis och gräddfil.
Smaklig måltid!