Pho - Vietnamesisk nudelsoppa med kyckling, chiliolja och koriander
Laktosfri

Pho - Vietnamesisk nudelsoppa med kyckling, chiliolja och koriander

3.58 (212)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
  • vitlök
Chili flakes
½ tsk
Salt
½ krm
Olja
2 msk
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Vatten
7 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Fisksås
2 msk
(Fisk)
Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Äggnudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
566 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Lägg chili flakes och salt i en liten skål. Värm upp neutral olja i en liten kastrull. Häll den varma oljan över chili flakes och salt i skålen. Blanda runt och ställ åt sidan till servering.
 Skala ingefäran. Finhacka ingefära och vitlök. Skiva champinjoner.
 Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en rymlig stekgryta eller kastrull. Tillsätt ingefära, vitlök och fisksås. Låt sjuda ca 2 min. Krydda kycklingfiléerna med lite salt. Lägg ner hela kycklingfiléer och champinjoner i grytan. Låt sjuda under lock ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Plocka bladen från korianderstjälkarna. Lägg bladen i en skål till servering. Finhacka korianderstjälkarna och tillsätt till grytan.
Ta upp kycklingen från grytan och skär i tunna skivor. 
Lägg kokta nudlar och skivad kyckling i två djupa skålar. Häll på den varma svamp- och ingefärsbuljongen. Ringla över chiliolja och toppa med färsk koriander. Servera direkt!
Smaklig måltid!