Kerala chicken med kryddstekt ananas
Laktosfri
Utan gluten

Kerala chicken

med kryddstekt ananas
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • sambal oelek
    • svartpeppar
    • vatten
    Lista
    Lista
    Bilder
    Gul lök
    ½ st
    Tomat
    1 st
    Minutfilé
    330 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Olja
    Curry
    2 tsk
    Sambal oelek
    1 tsk
    Vatten
    ½ dl
    Kokosmjölk
    1 förp
    Kycklingbuljong
    ½ påse
    Ananas
    ⅓ st
    Olja
    Garam masala
    1 tsk
    Spiskummin
    1 tsk
    Basmatiris
    135 g
    Chili flakes
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    721 kcal
    Fett:
    27 g
    Kolhydrater:
    71 g
    Protein:
    48 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Skiva gul lök tunt och klyfta tomat. Skär minutfilé i 3 bitar per filé och krydda med salt och nymald svartpeppar.
    Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen ca 4 min på hög värme. Tillsätt lök, curry, sambal oelek, vatten, kokosmjölk, tomat och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
    Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs garam masala och spiskummin ca 1 min. Tillsätt ananas och stek runt om ca 2 min.
    Servera kerala chicken med kryddstekt ananas och nykokt basmatiris. Toppa med lite chili flakes!
    Smaklig måltid!