Laktosfri
Utan gluten
Kerala chicken
med kryddstekt ananasNytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
½ st
Tomat
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Curry
2 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vatten
½ dl
Kokosmjölk
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Ananas
⅓ st
Olja
Garam masala
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Basmatiris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 721 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva gul lök tunt och klyfta tomat. Skär minutfilé i 3 bitar per filé och krydda med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen ca 4 min på hög värme. Tillsätt lök, curry, sambal oelek, vatten, kokosmjölk, tomat och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs garam masala och spiskummin ca 1 min. Tillsätt ananas och stek runt om ca 2 min.
Servera kerala chicken med kryddstekt ananas och nykokt basmatiris. Toppa med lite chili flakes!
Smaklig måltid!
