Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Stekt torsk med spetskål
rostad morotskrämNytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Ruccola
30 g
Spetskål
200 g
Morot
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Flytande honung
1 förp
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ströbröd
½ förp
Smör
½ msk
Smör
1 msk
Torkad dragon
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
¾ dl
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 527 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Klyfta spetskål. Skala och skär morötter i små bitar och klyfta bananschalottenlök. Lägg allt på varsin sida av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja och strö salt över alla grönsaker. Ringla honung över spetskålen. Rosta allt högt upp i ugnen ca 15 min.
Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik och vänd runt fisken. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Lägg all rostad morot och lök i en mixerbunke. Tillsätt smör, torkad dragon, vitvinsvinäger och vatten. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera stekt torskfilé med spetskål, ruccola, rostad morotskräm och kokt potatis.
Smaklig måltid!