Laktosfri
Limekyckling i kokosmjölk med nudlar och sesamfrön
3.74 (142)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Äggnudlar
1 förp
Sesamfrön
1 förp
Broccoli
1 st
Lime
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Malen koriander
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
2 krm
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 584 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 55 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna för en nötigare smak.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan i kallt vatten.
Skär broccoli i små buketter. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla kycklingfilé.
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling, pressad vitlök, malen koriander, malen ingefära och salt ca 2 min.
Tillsätt coconut cream, vatten, kycklingbuljong, socker, limeskal, pressad saft från halva limen och broccoli. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Klyfta resten av limen. Lägg äggnudlar i två djupa skålar. Häll på limekyckling och strö över sesamfrön. Servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!