Limekyckling i kokosmjölk med nudlar och sesamfrön
Laktosfri

Limekyckling i kokosmjölk med nudlar och sesamfrön

3.74 (142)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Broccoli
1 st
Lime
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Malen koriander
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
2 krm
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
584 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna för en nötigare smak.

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan i kallt vatten.
Skär broccoli i små buketter. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla kycklingfilé.
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling, pressad vitlök, malen koriander, malen ingefära och salt ca 2 min.
Tillsätt coconut cream, vatten, kycklingbuljong, socker, limeskal, pressad saft från halva limen och broccoli. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Klyfta resten av limen. Lägg äggnudlar i två djupa skålar. Häll på limekyckling och strö över sesamfrön. Servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!