Tacos de pavo - tacos med kalkon, tomatsalsa och rostad majs
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- vatten
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Linas tre kryddor
1½ msk
Salt
½ tsk
Socker
½ tsk
Vatten
1 dl
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
65 g
Tortillabröd
½ förp
Tomatsalsa
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Majs
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 664 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll av och skölj majs i ett durkslag. Hetta upp en stekpanna och rosta majsen ca 2 min, tills den fått fin färg. Lägg upp i en liten skål.
Hetta upp lite olivolja i samma stekpanna och stek kalkonfärs ca 4 min. Tillsätt Linas tre kryddor och vatten. Låt fräsa ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Lägg upp lök, tomat och mixsallad på ett salladsfat.
Fyll tortillabröd med tacofärs, grönsaker och stekt majs. Toppa med salsa och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!