Tikka masala curry med räkor, kokosgrädde och spenat
Utan gluten

Tikka masala curry med räkor, kokosgrädde och spenat

Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • vatten
  • vitlök
Basmatiris
135 g
Zucchini
¾ st
Olja
Vitlök
2 klyfta
Tikka masala
1 burk
(Cashewnötter)
Vatten
1 ½ dl
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Flytande honung
1 msk
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
564 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna zucchini. Häll av räkorna.
 Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs zucchini och pressa vitlök ca 1 min. Tillsätt tikka masala och blanda runt. Blanda ner vatten, coconut cream, smulad kycklingbuljong och flytande honung. Låt sjuda ca 5 min. 
Blanda ner babyspenat och avhällda räkor i grytan.
Servera grytan med basmatiris.
Smaklig måltid!