Utan gluten
Tikka masala curry med räkor, kokosgrädde och spenat
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- vatten
- vitlök
Basmatiris
135 g
Zucchini
¾ st
Olja
Vitlök
2 klyfta
Tikka masala
1 burk
Vatten
1 ½ dl
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Flytande honung
1 msk
Räkor
1 förp
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 564 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna zucchini. Häll av räkorna.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs zucchini och pressa vitlök ca 1 min. Tillsätt tikka masala och blanda runt. Blanda ner vatten, coconut cream, smulad kycklingbuljong och flytande honung. Låt sjuda ca 5 min.
Blanda ner babyspenat och avhällda räkor i grytan.
Servera grytan med basmatiris.
Smaklig måltid!