Enkel fiskgryta med surdegspavé
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Fiskgryta
Rödlök
1 st
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Torkad timjan
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Torskfilé (Fisk)
300 g
Babyspenat
65 g
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Fiskgryta: Skiva rödlök tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Stek rödlöken på medelvärme, ca 5 min. Häll på en skvätt vatten om den börjar bränna fast.
- Skiva vitlök tunt. Låt vitlöken steka med ca 30 sek, under omrörning. Tillsätt krossade tomater, torkad timjan, torkad dragon, chili flakes, vatten och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 15 min under lock. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
- Fiskgryta: Skär torskfilé i mindre bitar. Lägg ner fisken i grytan och sjud ca 3 min. Rör försiktigt ner babyspenat och låt den sjunka ihop något.
- Servera fiskgryta med nygräddad surdegspavé.