
Laktosfri
Vegetariskt
Buddha Bowl med sötpotatispuré, matvete, avokado och ägg
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Sötpotatis
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör
½ msk
Salt
Svartpeppar
Dijonsenap
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ msk
Olja
1½ msk
Svarta bönor
1 förp
Flingsalt
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Matvete
125 g
Ägg
2 st
Cocktailtomater
125 g
Avokado
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 690 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala sötpotatis och vitlök. Skär sötpotatis i mindre bitar. Koka sötpotatis och vitlök i lättsaltat vatten ca 15 min, tills allt är mjukt.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner ägg och sjud ca 7 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
Vispa samman dijonsenap, vitvinsvinäger och vatten i en bunke. Vispa i droppvis med neutral olja. Häll av och skölj svarta bönor. Blanda ner svarta bönor och krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Rör ner babyspenat vid servering.
Halvera cocktailtomater. Skala och kärna ur avokado och skär i skivor. Skala och halvera äggen.
Häll av sötpotatisen och vitlöken. Mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt smör och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Fördela matvete och sötpotatispuré i djupa tallrikar. Toppa med svarta bönor, babyspenat, cocktailtomater, avokado och ägg.
Smaklig måltid!