Kycklingsallad med spröda kikärtor och sötpotatis
Utan gluten

Kycklingsallad med spröda kikärtor och sötpotatis

Nytt recept
Under 40 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Gräslök
5 g
Kycklingfilé
300 g
Chipotlekrydda
½ tsk
Torkad oregano
1½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Kikärtor
1 förp
Olivolja
Salt
Chipotlekrydda
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Majonnäs
2 msk
(Ägg)
Gräslök
5 g
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Avokado
1 st
Tomat
1 st
Romansallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
683 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
46 g
Protein:
48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär sötpotatis i tunna klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 18 min, tills sötpotatisen fått fin färg och är klar.
 Blanda chipotlekrydda, torkad oregano, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar i en skål. Krydda kycklingfilé runtom. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingen tillsammans med pressad vitlök ca 3 min per sida. Lägg kycklingen på plåten med sötpotatisen och tillaga klart i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll av och skölj kikärtor. Torka lätt med lite hushållspapper. Lägg kikärtorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och chipotlekrydda. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, rör om efter halva tillagningstiden. 
 Strimla all gräslök, spara hälften till steg 7. Häll matyoghurt i en skål. Blanda med majonnäs, gräslök, pressad vitlök och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Halvera och skiva schalottenlök. Skala, kärna ur och skiva avokado. Dela tomater i rustika bitar. Riv romansallad i mindre bitar. Lägg allt på ett salladsfat. 
Skär kycklingen i skivor och lägg på salladen. Strö över resten av gräslöken på sötpotatisen.
Servera kycklingsallad med kikärtor, rostade sötpotatisklyftor och ranchdressing.
Smaklig måltid!