Utan gluten
Kycklingsallad med spröda kikärtor och sötpotatis
Nytt recept
Under 40 min
18 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Gräslök
5 g
Kycklingfilé
300 g
Chipotlekrydda
½ tsk
Torkad oregano
1½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Kikärtor
1 förp
Olivolja
Salt
Chipotlekrydda
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Matyoghurt
1 dl
Majonnäs
2 msk
Gräslök
5 g
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Avokado
1 st
Tomat
1 st
Romansallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 683 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär sötpotatis i tunna klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 18 min, tills sötpotatisen fått fin färg och är klar.
Blanda chipotlekrydda, torkad oregano, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar i en skål. Krydda kycklingfilé runtom. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingen tillsammans med pressad vitlök ca 3 min per sida. Lägg kycklingen på plåten med sötpotatisen och tillaga klart i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll av och skölj kikärtor. Torka lätt med lite hushållspapper. Lägg kikärtorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och chipotlekrydda. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, rör om efter halva tillagningstiden.
Strimla all gräslök, spara hälften till steg 7. Häll matyoghurt i en skål. Blanda med majonnäs, gräslök, pressad vitlök och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Halvera och skiva schalottenlök. Skala, kärna ur och skiva avokado. Dela tomater i rustika bitar. Riv romansallad i mindre bitar. Lägg allt på ett salladsfat.
Skär kycklingen i skivor och lägg på salladen. Strö över resten av gräslöken på sötpotatisen.
Servera kycklingsallad med kikärtor, rostade sötpotatisklyftor och ranchdressing.
Smaklig måltid!